Projelerimiz

Sowi Mühendislik Otomatik Panjur Montajı projelerinin birkaçına göz atın!

Otomatik Panjur Video

Sowi Mühendislik YouTube Kanalında Çok Daha Fazla Video Bulabilirsiniz

Manuel Panjurlar

Manuel panjurlar uzun yıllardır kullanılan, sarmal panjur sistemlerinin ilk üretilen modelleridir. İpli panjur ve Makaralı panjur diye de bilinir. Manuel panjurların otomatik panjurlardan tek farkı motorlu kontrol sistemi kullanılmadan, ip ve makara sistemiyle elle indirilip kaldırılmasıdır.  Bunun dışında alüminyum poliüretan dolgulu profiller, alüminyum kutular, alüminyum yan kapaklar ve alüminyum dikmeler gibi kullanılan malzemeler aynıdır. Manuel panjurlarda lamellerin sarıldığı tamburun baş tarafında bir kasnak bulunur. Bir ucu kasnağa diğer ucu da yaylı makaraya bağlı olan çeki ipinin makaraya sarılması ve bırakılması ile panjur kaldırılıp indirilebilmektedir. Otomatik panjurlarda motorun yaptığı sarma-bırakma işlemi manuel panjurlarda insan gücüyle yapılmaktadır. Eskiye nazaran ipli panjurların da kullanımı daha kolay olsa da motorlu panjurlar daha çok rağbet görmektedir.

İster otomatik ister manuel panjur kullanın, panjurların size sağlayacağı birçok ortak faydadan aynı şekilde yararlanabilirsiniz. Panjurların ısı yalıtımı, enerji verimliliği, güneş koruması, güvenlik ve mahremiyet sağlaması, estetik görünüm gibi pek çok faydası vardır. Otomatik panjur yerine manuel panjur taktırmak için birkaç tercih sebebini de şöyle sıralayabiliriz:

  • Manuel panjurlar fiyat avantajı sağlar. Motorlu panjurlara göre biraz daha ucuzdur.
  • Elektriğe ihtiyaç duyulmadığı için her yerde kullanılabilir. Elektriğe ulaşımı olmayan yada sık elektrik kesintisi, voltaj düzensizlikleri yaşanan küçük ve ücra yerleşim yerlerinde kullanmak için ipli panjurlar idealdir.
  • Motor veya kumanda gibi üniteleri olmadığı için arıza olasılığı ve tamir gereksiniminiz daha azdır. Daha uzun süre sorunsuzca kullanılması mümkündür.
  • Günlük kullanım açısından dezavantajlı olsa da yazlık gibi süreli kullanımda olan binalar için daha uygun olabilmektedir.

Manuel Panjurlarda da monoblok, dıştan takmalı ve gizli panjur sistemleri kullanılır. Yine çok çeşitli malzeme seçeneği bulunmaktadır. İhtiyacınıza ve zevkinize uygun bir model mutlaka vardır.

Manuel Panjurlar Otomatik Panjura Çevrilebilir mi?

Evet, manuel ipli panjurlar otomatik panjura çevrilebilir. Eskiden ipli panjur taktırmış birçok müşterimiz, sonradan otomatik panjur yaptırmak istiyor. Panjur kullanmaktan memnun olan ama daha pratik ve konforlu kullanım isteyen kişiler için motorsuz panjurları motorlu panjura dönüştürmek harika bir çözüm olabilir. Mevcut palet sisteminin hareket edebileceği uygun yeri bulunan manuel panjurlar kolayca motorlu panjura dönüştürülebilir.

Manuel panjurları otomatik panjura çevirme maliyetini öğrenmek için hemen bizi arayın, fiyat teklifi alın.

Manuel Panjur Fiyatları

İstediğiniz çeşit ve ölçülerde Manuel panjurun maliyeti ne olacak? Hemen öğren!

Fİyat Teklifi Al

otomatik panjur çeşitleri

Manuel Panjur Montajı

Otomatik panjurların montaj ve üretiminde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek 3 farklı panjur tipi kullanmaktayız.

Monoblok Panjur

Monoblok panjurlar estetik görünüm açısından en ideal panjurlardır. Ancak yalnızca doğraması henüz yapılmamış yeni binalara uygulanabilen panjur sistemleridir.

Monoblok panjurlarda kutu alanı pencere ile duvar arasına gizlenerek, bütün ve estetik bir görünüm sağlanır. Bu yüzden PVC doğraması yapılmamış binalara, PVC ile birlikte monte edilmesi gerekir. Yeni binaların tümüne ve her marka pencereye uygundur.

Monoblok panjur sistemlerinde kutu ve panjur binanın ve pencerenin dışına taşmaz. Böylece dış cephe estetiğini bozmadığı gibi, birçok model seçeneğiyle binanın görünümünün iyileştirilmesine katkı sağlar.

Yeni binalarda binadaki tüm dairelere uygulanan ve genellikle akıllı ev sistemlerine dahil edilen monoblok panjurlar, konutlara değer katan ve tercih sebebi olan kullanışlı ve dekoratif ögelerdir.

 

Dıştan Takma Panjur

Dıştan takma panjurlar her türlü binaya uygulanabilen, panjur kutusunun bina dışında kaldığı panjur sistemleridir. Yapımı tamamlanmış, PVC doğramaları takılmış, oturumda olan binalarda da uygulanabilen bu panjurlar pencerenin üst kısmına monte edilir. Tercihe göre manuel, ipli, motorlu, uzaktan kumandalı veya grup kontrol sistemlerine entegre şekilde kullanılabilir.

Dıştan kutulu panjurlarda da birçok model seçeneği mevcuttur ve binanın genel görünümüne uygun bir görüntü sağlayacak şekilde tasarlanır. Mimarı estetiği bozmadan panjurlarınızın sağlayacağı pek çok avantajdan faydalanmanıza olanak tanır.

 

Detay (Gizli Kutulu) Panjur

Gizli panjur yada detay panjur diye adlandırılan panjur sistemlerinde panjur kutusu gizli bir yuvaya yerleştirilir. Böylelikle daha estetik bir görünüm sağlanmasının yanı sıra, kutu duvar içinde olduğu için daha dayanıklı olur ve daha uzun süre kullanım imkanı sağlanır.

Detay panjurlarda panjur kutusu kaba inşaat sırasında özel olarak ayrılmış olan panjur yuvasına yerleştirilir. Duvar içerisinde bulunan ve görünmeyen bu kutu kullanımda, montaj da veya tamirde herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Gizli panjur sistemleri genelde yeni yapılan binalarda kullanılmaktadır. Monoblok panjurların aksine oturumda olan mevcut binalara da uygulanabilmektedir ancak zahmetli ve maliyetli bir tadilat işi gerektirdiğinden pek tercih edilmemektedir. Yine de özellikle müstakil ev, yazlık, villa gibi yapılarda daha şık görünüm isteyen müşterilerimiz duvarları kırdırarak, panjur yuvası yaptırıp gizli panjur taktırmayı tercih edebilmektedir.

Makaslı Panjur

Manuel panjurlarda istenildiği takdirde makas sistemi dahil edilerek yarı açık kullanım da sağlanabilmektedir. Güneş koruması sağlanırken bir yandan da havalandırma sağlayabilmesi makaslı panjurların en büyük avantajıdır. Makaslı açılım seçeneğinde panjurlarınızı öne doğru yaklaşık 30 derecelik bir açı ile açabilmeniz mümkündür. Dikme içerisine gizlenmiş olan menteşeler sayesinde panjuru öne doğru açık konuma getirebilirsiniz. Dikme yanlarında yer alan alüminyum makas aksesuarları ile de sabitlenip konum koruması sağlanır.

Manuel panjur fiyatları metrekare üzerinden hesaplanır. Panjur takılacak yerin ölçüsünü alıp, fiyat teklifi formunu doldurarak ya da Whatsapp üzerinden panjur maliyetini hızlıca öğrenebilirsiniz.

Manuel Panjur Fiyatları

İstediğiniz çeşit ve ölçülerde panjurun maliyeti ne olacak? Hemen öğren!

Fİyat Teklifi Al

Panjur Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

Panjur seçerken öncelikle kullanım amacına uygun malzeme seçilmesi önemlidir. Panjur taktırmak isteme sebebiniz yalıtım sağlamaksa poliüretan dolgulu bir panjur seçmeniz gerekirken, güvenlik veya dayanıklılık sizin için ön planda ise buna yönelik üretilmiş özel alüminyum lameller kullanılmalıdır. Burada doğru firma seçimi önem kazanır. Panjur montajı yapan firma kaliteli ve amaca uygun malzeme kullanan, neden panjura ihtiyacınız olduğunu anlayıp ihtiyacınızı tam olarak karşılayacak doğru panjuru size sunabilen bir firma olmalıdır.
Doğru panjur seçimi yaptıktan sonra da fiyat, kurulum sonrası teknik destek, garanti gibi konularda iyi bir araştırma yaparak en doğru seçimi yapabilirsiniz. Panjur sistemleri uzun süre ve devamlı kullanılacak ürünlerdir ve dolayısıyla doğru panjuru ve firmayı seçmek çok önemlidir.

Panjur Soğuğu Keser mi?

Panjur soğuğu da tıpkı sıcağı olduğu gibi önemli ölçüde engeller. Kullanılan malzemeye bağlı olarak değişmekle birlikte yazın sıcağa, kışın ise soğuğa karşı %80’e varan koruma sağlar. Elektrik ve ısınma giderlerinizde tasarruf etmenize yardımcı olur.

Otomatik Panjurlar Sık Arıza Yapar mı?

Hayır, otomatik panjurlar dayanıklı ve uzun ömürlü ürünlerdir. Her gün, defalarca açılıp kapanacak, gündelik kullanımı olan ürünlerde sık arıza yapmaması elbette son derece önemli bir konudur. Montajı hatasız yapılmış, kullanım talimatlarına uygun kullanılan otomatik panjurlar arıza yapmadan uzun yıllar boyunca kullanılabilecektir.

Otomatik Panjur Fiyatları Ne Kadar?

Panjur fiyatları kullanılan malzemeye, uygulama yapılan alana göre değişmektedir. İsteğinize uygun panjur için fiyat hesaplaması yapılır, size sunulur ve böylece sürpriz maliyetlerle karşılaşmazsınız. Otomatik panjur fiyatları manuel panjurlara göre biraz daha yüksektir ancak sağladığı kolaylıklar göz önüne alındığında tam bir fiyat/performans ürünüdür. Her bütçeye uygun bir seçenek mutlaka vardır, panjur taktırmak için fiyat araştırması yaparken bizden fiyat almayı unutmayın…

Mevcut Panjurlarım Otomatik Panjura Çevrilebilir mi?

Evet, manuel panjurlar otomatik panjura çevrilebilir. Eskiden ipli panjur taktırmış, sonradan otomatik panjur yaptırmak isteyen müşterilerimizin sayısı bir hayli fazla. Panjur kullanmaktan memnunsanız ama daha pratik ve konforlu olsun istiyorsanız ipli panjurlarınızı otomatik panjura dönüştürmek harika bir çözümdür. Mevcut palet sisteminin hareket edebileceği uygun yeri olan panjurlar kolayca motorlu panjura dönüştürülebilir.

Otomatik Panjurlar Güvenli mi?

Otomatik panjurlar ev ve işyerinizin güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunur. Panjurlar hırsızlara karşı %100 koruma sağlar diyemeyiz elbette, ancak panjurlar hem caydırıcılık, hem de hırsızları yavaşlatma açısından son derece faydalıdır. Ayrıca panjur sistemlerini kullanmaktaki birincil amacı güvenlik olan kişiler için, özel alüminyum lameller ve lamellerin yukarı kaymasını engelleyen özel kilit sistemleri gibi güvenlik odaklı malzemeler kullanarak taleplerini karşılıyoruz.

Motorlu Panjurların Garantisi Kaç Yıl?

Montajını yaptığımız panjurlara 2 yıl mekanik sistem garantisi vermekteyiz. Otomatik panjurların motor garantisi ise 5 yıldır. Garanti süresinde ve sonrasında da montajını yaptığımız panjurlara teknik destek ve panjur tamiri hizmeti veriyoruz.

Panjur Fiyatı Nasıl Hesaplanır?

Panjur fiyatı m2 bazında hesaplanır. Panjurda kullanılacak lamellere göre panjur metrekare fiyatları değişmektedir. Panjur takılacak olan pencere – kapı – balkon en ve boy olarak ölçülür. Panjurun çeşidine göre boy ölçüsüne kutu ölçüsü de eklenerek alanın kaç m2 olduğu hesaplanır. Panjur fiyatı hesaplama formülü kısaca şöyledir:
Genişlik x (Yükseklik + Kutu Ölçüsü)
Panjur metrekare hesabı yapıldıktan sonra üzerine otomatik olacaksa motor fiyatı, kumandalı olacaksa kumanda fiyatı gibi ek maliyetler eklenir. Panjur montaj ücreti ve KDV de dahil edilerek net panjur fiyatı belirlenir.
Karmaşık gibi görünse de sizin yalnızca panjur taktırmak istediğiniz alanı doğru ölçmeniz yeterlidir. Panjur ölçülerini ve isteklerinizi bize bildirdiğinizde sizin için panjur fiyatlarını hesaplayacağız.
Fiyat Almak için aşağıdaki formu doldurmanız yeterlidir.